Framgång och liv

Människor har mängder av förväntningar på livet. Hur ska livet vara för att det ska vara normalt, helst framgångsrikt och lyckat,

Det framgångsrika livet mäts ofta i det yttre. Fin bil, stort hus, karriär och ekonomisk framgång.

Men vad är framgång och vad är liv?

Vad är ett annorlunda, normalt, litet, stort, lyckat eller framgångsrikt liv?

Många människor jag möter, vilka drabbats av svåra situationer, omvärderar ofta livet. De reflekterar över livet och vad som känns viktigt för dem i stället för att sitta fast i föreställningar om hur livet ska vara för att vara framgångsrikt.

Ett liv är också en människas liv som har blivit traumatiserad på grund av ett krig och framgången kan då vara att få hjälp med sitt trauma.

Ett liv är också ett liv där mamman till två små barn kraschade sin bil på väg hem. Kvinnan skadades svårt och behöver tillbringa resten av sitt liv i rullstol. Hennes liv blev plötsligt ett annorlunda liv. Framgången för denna kvinna kan vara att få träffa en sjukgymnast för att träna sina ben för att möjligen få tillbaka någon form av rörlighet.

Ett liv är också ett liv där en ung man, mitt i livet, förlorar sin ännu yngre fru i en svår sjukdom. Den unge mannen möter denna svåra uppgift, att se sin fru lämna jordelivet, och ska hantera detta på något sätt. Det mer normala, nu för tiden, är att vi lever tills vi blir långt upp i åren.

Framgången för denna man, just då, kanske inte upplevs, även om familjen bor i ett fantastiskt vackert hus. Framgången kanske är att ta sina ben över sängkanten och resa sin kropp varje morgon flera år framöver.

Livet innehåller mängder av svåra prövningar längs vägen som du drabbas av och som du behöver förhålla dig till. Prövningar som inte upplevs som framgång utan snarare slår livet i spillror. Men vägen ifrån spillrorna, är att fortsätta gå, gå för att finna livet igen på något sätt och även om vägen känns lång

För vissa människor är framgång en tallrik ris eller att få hälsan åter. För andra människor är framgång en ytterligare miljon på banken.

Men livet är ett liv vad det än innehåller, med eller utan yttre framgång.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes

Back to top